Mythbuster – Can the smell of food cause an allergic reaction?

113

FACT: The smell/odour of food does not contain protein, which is what causes an allergic reaction. Someone who is allergic to a particular food may feel anxious or uncomfortable if they smell it, but they will not have an allergic reaction.

Smelling a food is different from inhaling airborne proteins, like those that are present in the air by cooking (example, cooking fish where the proteins can be found in the steam), the powder of food being blown into the air (like a milk powder), or the food entering the air from crushing/grinding (example, tree nuts).

Bottom line: The smell of a food alone does not cause an allergic reaction. The smell is caused by volatile organic compounds (VOCs), which are not proteins. To have a reaction, you must be exposed to the protein.

Learn more about smell vs. inhalation here. Direct ingestion of an allergy-causing food poses the greatest risk for most people with food allergy. Understanding how to avoid contact with a food allergen will help prevent allergic reactions…

Lesen Sie weiter auf: Mythbuster – Can the smell of food cause an allergic reaction?
Quelle: Food Allergy Canada
Titelbild/Grafik by Food Allergy Canada

Kommentare und Fragen
Möchten Sie zu diesem Artikel ein Kommentar abgeben oder haben Sie dazu eine Frage, dann machen Sie dies bitte immer auf der Herausgeberseite!
Weiteres von Food Allergy Canada

HINWEIS: Gemäss DSGVO sind wir verpflichtet diese Inhalte mit "ANZEIGE" zu kennzeichnen!

Aktuelles aus dem Internet

  • Haben wir etwas übersehen, dann tragen Sie Ihr Angebot gleich hier selbst ganz kostenlos ein – Zum Eintragsformular
Mein persönliches Allergie-Tagebuch

Wichtiger Hinweis

Glauben Sie, dass Ihre Freunde diese Information noch nicht kennen? Teilen Sie diese mit ihnen.